tutorial, DIY

oorlog aan de eenzame sokken.

orphan socks bag.

Er komt een moment dat het genoeg is geweest. Na de zoveelste eenzaad uit de droogtrommel te hebben gevist was het tijd voor een "eenzame sokken datingbureau". Wil je er zelf één maken? Het is eigenlijk een simpel gevoerd stropzakje.

Je start met 

- 2 stukken buitenstof, ik gebruik ongebleekt katoen van 35cm op 40cm

- 2 stuken voeringstof van 35cm op 40 cm

- 2 rechthoeken van 33 cm op 6 cm (voor de tunnels)

- 2 stukken touw

- textielstift

1. Teken je tekst met de textielstift op de stof en strijk. Zo fixeer je de inkt.

2. Maak eerst de tunnels. Langs beide uiteinden vouw je ze 2 keer een halve cm om. En je tikt de eindjes zo vast, zo zijn ze straks mooi afgewerkt.

3. Leg je buitenstof voor je. Je vouwt één tunnel dubbel en legt 'm bovenaan in het midden op de buitenstof. (de vouw ligt naar onder gericht). Daarop leg je een stuk binnenstof. Je stikt op een halve cm bovenaan door. Doe hetzelfde met het tweede stuk buitenstof.

4. Nu vouw je de stukken die je net genaaid hebt open. Je legt beide stukken op elkaar: de 2 buitenstofjes op elkaar, de tunnels netjes op elkaar (zorg dat ze in de richting van de binnenstof liggen), en de binnenstoffen op elkaar. Speld alles rondom af en stik op een centimeter. (Laat een keergat in de binnenstof!).

 Op de foto had ik te veel stof links en rechts van de tunnels die ik achteraf bijknipte, dus let niet op de verhouding  ;-) (ik was weer gewoon lui). Maar zo zie je wel hoe je de stoffen op elkaar moet leggen.

Op de foto had ik te veel stof links en rechts van de tunnels die ik achteraf bijknipte, dus let niet op de verhouding  ;-) (ik was weer gewoon lui). Maar zo zie je wel hoe je de stoffen op elkaar moet leggen.

5. Knip je randen bij en knip de hoekjes schuin af (zo worden de punten van je zakje mooier) Keer je werk langs het keergat. 

6. Sluit je keergat door op 1mm langs de rand de stikken.

7. Met behulp van een veiligheidsspeld kan je nu de stukken touw door de tunnels halen. 

Klaar! Let's date!