DIY

deken à la carte.

om in weg te kruipen.

Haar vorige zeteldeken was een duurtje, van een Scandinavisch merk. Maar met kinderen in huis werd het ook al gauw een vuiltje, dat maar zielig uit de wasmachine kwam. En daarom gaf ik haar een deken à la carte. Het moest er één worden met een Scandinavisch tintje, lekker groot, en met een pluizige achterkant.  Ze koos een stof bij Bambiblauw en ik gaf het deken een randje in mintgroen paspel van De Stoffenkamer. De teddy had ik nog liggen, ergens in een hoek van de stoffenkast. Het resultaat is een zeteldeken waar je helemaal in wegkruipen kan (2 meter op 1.40 meter!), en dat wasmachine proof is. Hoera!

Wil je zelf een deken maken? Was je stoffen dan zeker goed voor. En als je kan: stop je stof ook een keer in de droogkast. Zo ben je zeker dat het deken niet gaat beginnen scheeftrekken en krimpen. Het handigste is om meteen een vrij brede stof te kiezen, van 1m40 of zelfs 1m60 (jammer dat je die laatste niet zo makkelijk vindt). Een deken voor volwassenen van 1m20 breed is toch wat aan de smalle kant vind ik.... . Voor een babydeken kan dat dan weer wel.

Have a cosy thursday!