DIY

stoffen online.

mijn favorieten van dit moment.

 Toen we trouwden maakte ik een lange slinger met de kleinste restjes uit de stoffenkast.

Toen we trouwden maakte ik een lange slinger met de kleinste restjes uit de stoffenkast.

Bij het opruimen van de stoffenkast (Ja, soms gebeurt dat per ongeluk), viel het me op dat ik de meeste van mijn stoffen nog altijd online koop. Hoewel ik iemand ben die alles liever een keer aanraakt, en met eigen ogen ziet. Er zijn wel een paar écht goeie stenen stoffenwinkels, (waar je mij de eerste uren niet meer uit krijgt) maar als je specifiek naar iets op zoek bent is het www oh zo gemakkelijk. Hieronder lijst ik mijn favoriete webwinkels voor jullie op, maar vul gerust aan! Want er is niks leukers dan een nieuwtje leren kennen!

* Petite Couture: Oooooh wat heeft Wendy mooie dingen. Haar stoffen zijn stijlvol, altijd nét iets anders en geweldig om te verwerken. Het is de eerste website waar ik naartoe surf als ik een nieuwe voorraad nodig heb! Zeker kijken naar de stoffen van het Franse label Aime comme Marie!

* Mon Depot:  Hier vind je stoffen van de mooiste kledingmerken! Fragile, Max & Lola, Anne Kurris, ... Voor homemade kleding die zo in de winkelrekken zou kunnen hangen.

* De Stoffenkamer: Modern én retro. Veel mooi tricot waar little én big fox mee kan rondlopen. Hoe zalig is deze sweaterstof met wasberen! Snelle levering en persoonlijke aanpak. Heeft ook een stenen winkel in Gent. 

* Den Depot: Hier vind je dingen waarvan je niet wist dat ze bestonden! Stof van Star Wars, of over tandjes poetsen, en deze cowgirls met cactussen zijn té leuk. Heeft een stenen winkel in Heist-op-den-berg.

* Lolalilie: Je vindt er stoffen maar ook alles om van je favoriete stof lampenkampjes te maken. Heel snelle levering!

* Klijntje: Hier ga ik vooral voor leuke kinderstoffen kijken. Veel keuze. Het konijn dat in paardenbloemen ravot, deed me glimlachen . En kijk naar de prachtige tricot panelen! Ook heel veel fotoprint.

* Pindanutjes: Kinderstoffen à volonté. En deze leukerds: stoffen om zélf te kleuren met textielstiften!

* Petit Pan: heeft niet veel verklaring nodig. Prachtige prints en even prachtige kleuren. Heeft een stenen winkel in de Nationalestraat in Antwerpen. De structuur van de stoffen verschilt nogal. Sommige zijn vrij stug (zoals die in fluo-kleurtjes) maar de meeste zijn heel dun en zacht: perfect voor accessoires maar ook voor kleding.  De gelamineerde katoentjes  (met een plastic laagje) gebruik ik vaak voor de binnenkant van toiletzakken bijvoorbeeld. Ze zijn waterdicht én toch dun genoeg om zonder problemen te stikken en soepel te vallen.

Hebben jullie favoriete webshops?