DIY

the copycat.

een makkelijk te naaien leren tasje.

Vorig jaar kocht ik een mooi eenvoudig bruin leren tasje waar je de ketting er makkelijk af kan halen. Maar een mens wil eens wat anders. En dus moest en zou ik er ook een zwart hebben! Maar dan goedkoper, en waarom niet zelfgenaaid? Met pandaberen vanbinnen? Yes!

Bij Stitch & Co in Mechelen vond ik de perfecte stof: mooi nepleer, niet van dat glanzend plastic spul maar mat en ongelooflijk zacht. Een tasje om te knuffelen zou dat worden, want ik had ook nog een restje te leuke pandastof liggen.  

Ik nam de maten van het originele tasje maar verdubbelde de hoogte, zodat het tasje eigenlijk dubbel valt, met de rits onderaan de flap. 

De werkwijze is net hetzelfde als bij een gevoerd ritstasje. Dit nepleer kan je makkelijk met een gewone naald stikken, het gaat er doorheen als door boter! Om de tas steviger te maken heb ik de onderste helft van het nepleer een laag vlieseline gegeven. De bovenste flap niet, dan hangt die mooi door. Stikken heb ik gedaan met extra stevig garen, want de naden van zo'n tasje krijgen het bij mij nogal zwaar te verduren (hoezo, ik prop er te veel in???). Het tasje krijgt 2 lusjes waar ik de ketting kan aanhaken. Zo'n ketting kan je trouwens ook kopen, bij Veritas bijvoorbeeld. Je hebt ongeveer 112 cm nodig.

Wat vinden jullie van de panda's? Ik denk dat ik elke keer als ik m'n portefeuille neem, vrolijk ga worden (zeeeeeeeer gevaarlijk :-) )...