DIY

een herfstig tasje.

met vossen, vossen en vossen.

De buurvrouw wilde ook graag zo'n Panda-tasje maar dan in het bruin, en met binnenin ook één of ander lekker dier. En dus was het tijd voor een bezoekje aan mijn favoriete naaiwalhalla Stitch and Co. Ze verkopen er het nepleer dat ik zo graag gebruik: heerlijk zacht en makkelijk met de naaimachine te stikken (je hebt best wel een machine met boventransport, anders kan het sukkelen worden). De bruine kleur die in voorraad was hield een beetje het midden tussen bruin en kaki, helemaal herfst. En ik wist meteen dat er in het tasje vossen moesten wonen.

Je hebt veel kinderachtige stoffen met vossen vind ik, maar bij Bambiblauw vond ik de perfecte match voor de herfsttas. De ketting komt van bij Zahia, een winkel met kralen en alles om juwelen te maken, altijd hoge kwaliteit. Bij Veritas kan je ze ook vinden (en veel goedkoper), maar deze leek mij toch een pak steviger. De lederen naamlabels die ik in de tasjes gebruik heb ik al een hele tijd geleden besteld bij Corinera, ze zijn van natuurleder en heel fijn afgewerkt. Maar op internet vind je veel bedrijven én blogsters die mooie lederen labels maken, zoals hier (je moet haar contacteren om te bestellen, hoorde ik al goeie dingen over!) en hier (jullie al ervaring mee?).

Fijne herfst iedereen!