DIY

smossen en snoezelen.

geboortecadeautjes op maat

Vaak vragen mensen me of ik geen kraamcadeautje kan maken, een klein pakje maar toch persoonlijk. Dus dan ga ik aan de slag. Met de zachtste teddy, en de tofste kinderstoffen. Want of het nu een cowboy, leeuwentemmer of astronaut wordt; elke little fox verdient een bijzonder welkomsgeschenkje. Om te smossen en lekker in weg te snoezelen. 

Een slab en een knuffeldoekje kan je makkelijk zelf maken. Het patroon van een slab heb ik gemaakt door een oude slab over te tekenen, easy peasy. Voor een knuffeldoekje verzamel je verschillende lintjes, baby's vinden het geweldig om daar aan te frullen. Stik ze zeker 2 keer vast met een veiligheidsstiksel, zodat ze niet los kunnen komen! De achterkant van het knuffeldoekje kan je uit badstof, fleece of teddy maken, zo'n pluizige stof. Bij goeie stoffenzaken kan je teddy vinden die biologisch is, uit wol of katoen en niet uit plastic gemaakt (zoals fleece). Het is dan meer ademend én veiliger voor kleine mondjes. Voor een tutkoord heb je een fopspeenclip nodig, die koop je online of je knipt 'm van oude bretellen. Let op: Een tutkoord mag maximaal 220mm lang zijn! Anders kan het rond de hals van je kleintje terecht komen.  Ik kijk uit naar jullie probeersels!