tutorial, DIY

warme voeten.

een kersenpitje in een feestelijke outfit.

Nog heel even en we hebben ze weer nodig: een kersenpitkussentje om koude voeten te verjagen. Het was een van de eerste dingen die ik naaide, omdat ik nu eenmaal afstam van een familie koukleumen. Zo'n handmade kersenpitje is niet zo moeilijk, en gewoon ook pakken mooier dan de kussentjes die je in de winkel kan kopen. Ik maak het kersenpitje altijd met een bijpassend hoesje, en zo is het binnenkort ook weer een leuk kerstcadeautje om te maken!

Wat heb je nodig?

Voor het kussentje:

-1 stuk stof voor de voorkant, 25cm op 18cm

-1 stuk stof voor de achterkant, 25cm op 18cm

-2 stukken vilt of flanel voor de voering, 25cm op 18cm

-paspellint

- 1 +1/2 zakje kersenpitjes (kan je vinden bij De Banier)

Hoe maak je het?

1. Eerst spelt je je paspellint op de stof van de voorkant. Leg de stof met de slechte kant op een stuk flanel zodat je dat meteen mee kan stikken. Stik rondom.

 paspel stikken doe je met de 'koord' naar binnen op de goede kant van de stof, zoals op de foto. Als je straks je kussen keert, komt het koordje mooi naar buiten tussen de stoffen van de voor- en achterkant.

paspel stikken doe je met de 'koord' naar binnen op de goede kant van de stof, zoals op de foto. Als je straks je kussen keert, komt het koordje mooi naar buiten tussen de stoffen van de voor- en achterkant.

2. Leg de stof voor de voorkant (nu met paspel en flanel) op de stof van de achterkant met de goede kanten naar elkaar toe. Daarbovenop leg je weer een stuk flanel. Volgorde van de stof van boven naar beneden is dus: flanel, stof achterkant, stof voorkant, flanel. Stik rondom en laat een keergat!

3. Keer en vul een derde van het kussen met pitjes, hou ze op hun plaats door spelden te steken en stik. Eén derde van het kussen is nu gevuld. Doe dit nog twee keer. De laatste keer moet je het keergat dichtnaaien met een blinde steek. Je kussentje is klaar en is 3 keer doorgestikt zodat de pitjes niet allemaal naar één kant vallen. 

Voor het hoesje:

-2 stukken stof voor de buitenkant van 20cm op 25cm

-2 stukken stof voor de voering van 20cm op 25cm

-2 stroken stof voor de koordtunnels van 21cm op 5cm

-2 stukken van 50cm zijdekoord

Hoe maak je het?

De werkwijze is net hetzelfde als bij haar. In feite kan je dit zakje voor vanalles gebruiken.

Veel succes!