tutorial, DIY

verjaardagskroon.

voor een leeuwentemmer op de groei.

Stoere Bill werd 3. En volgens hem verjaar je enkel als je ook écht een verjaardagstaart met kaarsjes krijgt, vlaggetjes én een kroon. Gelijk heeft hij. En dus maakte ik voor hem een verjaardagskroon. Je kan 'm langs twee kanten dragen: de ene kant heeft een leeuwen en tijgers print, (fantastische stof trouwens, van Cloud 9) en de andere kant een vrolijke bolletjesstof van Petit Pan met velcro: Bill kan elk jaar het juiste cijfer zoeken en op z'n kroon kleven. De kroon sluit met een touwtje dus hij kan nog wel wat jaren mee :-).  Ik heb cijfers tot en met 6 gemaakt, ik veronderstel dat hij tegen dan z'n tijgers en leeuwen wel kotsbeu is ;-).

Het patroon heb ik zelf getekend, en op internet vond ik ergens een handig lijstje met de hoofdomtrek op verschillende leeftijden waar je je op kan baseren:

Hoofdomtrek

net geboren: 34cm

1 jaar: 46cm

2 jaar: 48cm

3-5 jaar: 51cm

6-10 jaar: 53cm

Je knipt de kroon met behulp van het patroon 2 keer uit: de voorkant en de achterkant. Eén kant verstevig je met vlieseline, daar stik je ook mooi in het midden een stukje velcro op (neem de zachte kant, als het kind die kant naar binnen wil dragen schuurt het niet tegen z'n huid). Leg de 2 stukken met de goede kanten op elkaar, steek langs beide uiteinden een lintje tussen de 2 lagen, en stik rondom (laat een keergat!). Keer en geef nog een sierstiksel om enkele mm van de rand, zo sluit je meteen het keergat. Voor de nummers streek ik rondjes stof op vlieseline. Elk rondje kreeg een stukje velcro op de achterkant (de harde kant deze keer), en met flockfolie een nummer. Klaar!