lifestyle

acne battle op je 3Oste.

let's fake that healthy glow.

 pan porn... de blush had eens een meeting met mijn badkamertegels, en kijk, dat komt ervan. :-)

pan porn... de blush had eens een meeting met mijn badkamertegels, en kijk, dat komt ervan. :-)

Ik ben op dit moment in mijn leven gezegend met hormonale acne, dat vertelde ik al eerder. En op je dertigste wil je er niet als een puber uitzien. Ahum. Met mijn oude producten van luxemerken zoals Doir, Shiseido, en MAC kreeg ik doorheen de dag een jeukend verstikkend gevoel en tegen de avond had ik gegarandeerd nog meer puisten dan 's ochtends. Dus ik ging op zoek naar make-up die mijn huid niet verstopt, doet ademen en zelfs verzorgt. Want ja, dat bestaat dus. Hoera! Na wat trial and error kwam ik bij de producten van Jane Iredale terecht. Jane Iredale ontwikkelt een make-uplijn op basis van huidvriendelijke mineralen. Mineralen die meteen ook als zonnefilter werken. En dat is handig, want anders vergeet ik sowieso mijn huid te beschermen. Nu ja, vergeten... eerder gewoon lui.

 Hier zie je links de foundation (bijna onzichtbaar zoals het hoort) en rechts de blush.

Hier zie je links de foundation (bijna onzichtbaar zoals het hoort) en rechts de blush.

Ik kocht eerst een foundation en een blush: de Purepressed Base Mineral Foundation (de kleur die ik heb wordt niet meer verkocht maar lijkt erg op de kleur Caramel) en de Purepressed Blush ( in de kleur Barely Rose). Ik koos poeders omdat mijn gemengde huid daar het best op reageert, voor vrouwen met een drogere of rijpere huid zitten er BB crèmes, en vloeibare foundations in het gamma. De Purepressed foundation breng ik over mijn dagcrème aan en hij dekt goed (let's fake that healthy glow!). De blush is prachtig van kleur en kan je subtiel of juist fel aanbrengen. Ik gebruik de producten intussen anderhalf jaar, (de foundation is al bijna op zoals jullie zien... mijn verjaardag is op 9 juli) dus ik heb het effect op mijn acne-huid goed kunnen testen. En uiteraard heb ik nog af en toe puistjes, met make-up krijg je die niet weg. Maar de producten lokken géén extra verstoppingen en pukkels uit. De minerale poeders zijn erg zacht en mijn huid blijft de hele dag ademen, geen jeuk meer! Puistjes camoufleer ik met de Disappear Concealer met groene thee. Een crème in een kleine tube, makkelijk voor onderweg. Puistjes verdwijnen niet volledig door de concealer maar ik merk wel dat als ik 's avonds mijn make -up weghaal het puistje minder rood en gezwollen is. Geen bergketens meer op mijn kin! 

Ik ben fan, dat is wel duidelijk. Eén nadeel: de producten zijn niet goedkoop. Ik snap dat niet iedereen zulke bedragen aan make-up wil geven. Maar heb je een probleem- of erg gevoelige huid, dan kan ik ze echt aanraden. En uiteindelijk zijn de producten niet duurder dan die van de luxemerken die je in de parfumerie vindt. 

 Dit is de PureMoist Lipstick in de kleur Liz, hij dekt goed en hydrateert.

Dit is de PureMoist Lipstick in de kleur Liz, hij dekt goed en hydrateert.

De producten van Jane Iredale zijn o.a. te koop bij Parfuma in Antwerpen, Fin du Jour in Gent en Kortrijk en Good2B Skin Care Center in Mechelen. Een Purepressed blush kost 38,50 EUR. De Purepressed Base Foundation 49,50 EUR, het luxe metalen doosje moet je eenmalig bijkopen en kost nog eens 15 EUR maar kan je opnieuw vullen met een refill.

Ik kocht deze producten zelf, geen deals met wie dan ook ;-).